Over Ons
Verkeersregelaars Krimpen
Verkeersregelaars bestaande uit vrijwillige evenementenverkeersregelaars en vrijwillige beroepsverkeersregelaars.
Die zich inzetten bij evenementen in o.a. Krimpen aan den IJssel, Krimpenerwaard, Capelle aan den IJssel en Rotterdam E.O.
Soorten verkeersregelaars
Wist je dat…. Er drie verschillende soorten verkeersregelaars zijn?
Veel gestelde vragen
Bekijk hieronder de meest gestelde vragen en de antwoorden daarop!
Een verkeersregelaar heeft niet dezelfde bevoegdheden als de politie, maar iedereen is wel verplicht zijn aanwijzingen op te volgen. Wanneer er niet geluisterd wordt, kan de verkeersregelaar aangifte doen wegens het negeren van zijn aanwijzingen. Achteraf kan overtreder dan alsnog een boete krijgen. Onthoud goed: aanwijzingen van een verkeersregelaar gaan altijd boven verkeerstekens en verkeersregels.
Verkeersregelaars mogen in het kader van hun werkzaamheden aanwijzingen geven om verkeersstromen in goede banen te leiden. Wie verkeersregelaar wil worden, moet minimaal 16 jaar of ouder zijn. De aanstelling tot verkeersregelaar wordt vastgelegd in een aanstellingsbesluit via de politie. Verkeersregelaars krijgen een aanstellingspas die zij altijd bij zich moeten hebben als zij de werkzaamheden van verkeersregelaar uitvoeren. Daarnaast dienen zij altijd de voorgeschreven kleding te dragen.
Het boetebedrag voor het niet opvolgen aanwijzing van een beroepsverkeersregelaar, evenementenverkeersregelaar of bevoegd ambtenaar bedraagt € 410 euro excl. 9 euro administratiekosten (Feitcodes, R 627 a, R 630 a, R 630 b, K 010)